zondag 7 maart 2021 11:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
10 november 2020

Ruim honderd winkeliers uit Punda en Otrobanda hebben hun handtekening onder een petitie gezet die zal worden aangeboden aan minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Zita Jesus-Leito (PAR). De winkeliers doen een suggestie voor het parkeerbeleid in het centrum.

Ze willen dat er alleen nog maar geld hoeft te worden betaald voor parkeren tussen 7 uur 's ochtends en 12 uur 's middag. Ook op zaterdag moet het parkeren gratis zijn. Dat is volgens hen de enige manier om meer klanten in het centrum terug te krijgen.

Ze stellen in de petitie dat ze beseffen dat de overheid daarmee veel geld misloopt, maar als de overheid de ondernemers niet tegemoet komt, kan dat tot ontslagen leiden.

Maandagmiddag hield de Vereniging van Winkeliers in Otrobanda, SKO, een persconferentie onder het viaduct in Otrobanda. Daar eiste de vereniging dat de overheid niet verder gaat met de Parking Authority Curacao (PAC).

Volgens SKO-voorzitter Jacqueline Seibald stelt PAC al tien jaar lang geen geld beschikbaar voor de ontwikkeling van de stad. Terwijl ze daar wel contractueel toe verplicht zijn.

Eerder deze maand maakte de overheid bekend dat PAC stopt met het innen van parkeergeld. Kort daarop werd duidelijk dat ze toch verder gaan. De verenigingen van ondernemers van Otrobanda en Punda eisen meer transparantie in het hele proces.

Zo hebben ze inzage in het nieuwe contract met PAC gevraagd, maar dat is door de overheid geweigerd. Volgens Seibald zijn de winkeliers nette mensen die geen problemen willen. Maar ze zijn radeloos omdat ze het gevoel hebben dat de overheid veel te weinig voor de winkeliers doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram