vrijdag 31 maart 2023 00:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 november 2020

De nieuwe politieke partij Vishon vergelijkt de persconferentie over de perikelen rondom de hellingbaan bij Grote Knip van ministers Zita Jesus-Leito en Steven Martina met de flater van oud-Tweede Kamerlid John Leerdam. De oud-politicus gaf antwoord op een vraag van een journalist over de verzonnen terrorist Jablabla

Achteraf bleek dat de journalist wilde nagaan hoe eerlijk parlementsleden reageren op een fictief nieuwsitem. Het incident was voor Leerdam voldoende aanleiding om zijn Kamerlidmaatschap op te zeggen. "Onze ministers van VVRP en Economische Ontwikkeling hebben duidelijk een andere kijk op wat politiek volwassen handelen inhoudt", aldus Vishon.

"Jesus-Leito wil ons doen geloven dat een afdelingshoofd eenzijdig besluiten heeft genomen rondom de bouw van de rolstoelhelling zonder zich daarbij aan de gangbare procedures te houden. Hiermee was niet alleen de minister niet op de hoogte, ook de directeur Openbare Werken, de sector directeur en de Secretaris-Generaal zijn op het verkeerde been gezet", stelt Vishon.

Vishon vraagt zich af, mocht dit werkelijk het geval zijn, in hoeverre de ministers nog ‘in control’ zijn. "Hoe vaak heeft dit in het verleden plaatsgevonden en hoe groot is de kans dat er op dit moment andere bouwprojecten lopen die ook niet voldoen aan de interne (aanbestedings)procedures?", aldus de partij.

Wat geen van deze ministers zich volgens Vishon realiseert, is dat hun handelen naar aanleiding van de gerezen consternatie een schoolvoorbeeld is van niet op de juiste manier omgaan met de verantwoordelijkheid die hen is gegeven. "Dat is ook de reden dat Rhuggenaath zijn handtekening heeft gezet onder een hervormingsovereenkomst, waarbij Nederland de regie voert over ons geleende geld."

VISHON zegt klaar te zijn met deze wijze van bestuur. "Curaçao heeft recht op een bestuur dat oog heeft voor het algemeen belang."

Kijk hier naar de eerder genoemde video met John Leerdam:

-- Advertentie --

One comment on “Video | Vishon: kabinet Rhuggenaath niet meer ‘in control’”

  1. NL voert de regie over ons geleende geld!
    Deze zin geeft alleen al aan dat Vishon net zo’n club is als de rest.
    Geen woord over het feit dat als je geld hierheen overmaakt het niet op de juiste plek terechtkomt.
    Dat hebben we de laatste decennia gemerkt, ik raad de club aan vooral de wijken in te gaan en de armoede te bekijken , en even langs de voedselbank te gaan ipv bazelen!!

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram