zaterdag 24 september 2022 11:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 november 2020

Twee mannen zijn zondag gearresteerd In verband met een inbraak bij het Kruithuis in Brievengat. Het kruithuis is de opslagplaats voor vuurwerk op Curaçao. Het gaat om twee Curaçaose mannen, van 31 en 43 jaar oud.

De twee verdachten hebben containers opengebroken bij het Kruithuis en verschillende dozen vuurwerk gestolen. In eerste instantie werd de buit vervoerd in een personenwagen en later in de wijk Jongbloed overgezet in een kleine vrachtwagen. Die werd later op de Gosieweg gesignaleerd door de politie en kreeg een stopteken.

In plaats van te stoppen sloeg de bestuurder op de vlucht waardoor de politie een achtervolging inzette. In de wijk Rancho verongelukte de wagen en zelfs toen probeerden de twee mannen weg te rennen, maar de politie heeft ze uiteindelijk toch kunnen arresteren.

De gestolen dozen vuurwerk zijn door de politie in beslag genomen en de twee mannen blijven voorlopig in hechtenis.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram