zaterdag 27 februari 2021 02:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 november 2020

Bij 83 procent van de lokale bedrijven op Curaçao heeft de lockdown een negatieve invloed gehad op de omzet. Het gevolg hiervan is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat de bedrijvigheid en omzetten van kleine, middelgrote- en grote bedrijven sterk zijn afgenomen.

Het CBS heeft in juli van dit jaar onderzoek gedaan naar de impact van de verplichte lockdown waarbij gekeken werd naar de financiële impact bij lokale bedrijven door middel van een conjunctuurenquête.

Ondernemers geven aan dat hun vertrouwen in de economie de afgelopen periode sterk verminderd is en het vertrouwen in de toekomst verslechterd is. In vergelijking met december 2019 is het vertrouwen in de toekomst zelfs afgenomen van 51 procent naar 35 procent.

Deze trend van dalingen zet zich ook voort in het investeringsklimaat. Waar 67 procent van de ondernemers vorig jaar nog vertrouwen had in het investeringsklimaat, duidt de enquête nu aan dat dit gehalveerd is naar slechts 34 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram