maandag 8 maart 2021 05:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 november 2020

Het Curacao Medical Center (CMC) meldt 16 nieuwe gevallen van het coronavirus onder het personeel. De personeelsleden die positief getest zijn, zitten thuis in isolatie. Zij mogen pas terugkeren op de werkvloer zodra zij volledig hersteld zijn. Verschillende medewerkers zijn werkzaam op de COVID-19 afdeling, anderen elders in het ziekenhuis.

Het CMC geeft aan in een persbericht dat zij het belang blijft inzien om zich streng aan alle regels te houden met betrekking tot de hygiëneregels en social distancing. Zowel op de werkvloer, maar ook daarbuiten, aldus het CMC.

Echter na observatie in het CMC door patiënten én NU.cw zelf, lijken deze regels niet consistent opgevolgd te worden. Daarbij gaat het om meerdere personeelsleden die geen mondmaskers dragen, waarbij dat wel door het ziekenhuis verplicht gesteld wordt aan al haar bezoekers en patiënten.

Daarnaast wordt de afstand tussen collega’s onderling en patiënten in de gangen en wachtruimtes, ook niet volledig in acht genomen. NU.cw heeft dit meerdere malen zelf geconstateerd.

CMC zegt in een reactie dat de meerderheid van haar personeelsleden, en zeker het verplegend personeel, zich aan de regels van social distancing, hygiëne en het dragen van een mondkapje houdt.

CMC stelt dat het helaas zo is bij grote organisaties zoals het CMC, waar 1.168 mensen werken, er altijd mensen zijn die zich niet aan de regels houden. CMC zegt zich dat te realiseren en benadrukt nogmaals dat alle personeelsleden zich aan de regels moeten houden.

Sinds het begin van de pandemie zijn er in totaal 36 personeelsleden positief getest waarvan er 20 inmiddels hersteld zijn. 

Beeld: Ballast Nedam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram