zaterdag 6 maart 2021 21:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
6 november 2020

De Curaçao Restaurant Association (CRA) is blij met een extra uur in de avond nu de avondklok van 23:00 naar 00:00 is verschoven. Na wekenlang aangedrongen te hebben bij de overheid om de avondklok aan te passen, is daar nu gehoor aangegeven.

"Een heel belangrijk uur", stelt Egon Sybrandy, business director van de CRA. "In deze tijden waar omzetten erg onder druk staan, kan dit extra uur het verschil maken."  Restaurants mogen nu tot 23.00 uur open blijven in plaats van 22:00 uur. Het is niet alleen een beloning voor de restauranteigenaar, maar ook voor de bezoeker, die nu wat langer kan tafelen, aldus de business director.

Ook de toestemming voor livemuziek in restaurants is volgens CRA een grote tegemoetkoming van de overheid aan AMAK en de CRA die hier al langer voor pleitten. Restaurants kunnen met livemuziek extra klandizie genereren, die net als het extra uur broodnodig is om te overleven.

De CRA is ook blij voor artiesten die weer mogen optreden, iets wat sinds maart niet meer mogelijk was. De verantwoordelijkheid voor het houden aan het protocol is wel een uitdaging, zeker de eerste dagen zal afgetast moeten worden wat 'achtergrondmuziek' precies inhoudt.

De CRA zegt dat de uitspraak van premier Rutte waarin hij aangeeft dat het Caribisch deel van het koninkrijk geen buitenland is van groot belang is Hiermee zal een grote stroom toeristen, en daarmee inkomsten voor de lokale horecasector, gegenereerd worden.

De restaurant vereniging wil nu ter voorbereiding van het hoogseizoen goede afspraken maken met de regering om ervoor te zorgen dat een en ander goed verloopt. Sybrandy: "We kijken allemaal erg uit naar het hoogseizoen, maar willen ervoor zorgen dat er geen besmettingen bij komen of dat zaken moeten sluiten vanwege wantoestanden".

Er wordt gewerkt aan duidelijke protocollen die ervoor moeten zorgen dat restaurants het maximale aantal gasten kunnen ontvangen, zonder dat er regels overtreden worden. Dit zal een samenwerking worden tussen verschillende ministeries, inspecties, de restaurants en beachclubs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram