zondag 16 januari 2022 18:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
5 november 2020

Het Openbaar Ministerie (OM) verzacht tijdelijk het betalen van boetes op verkeersovertredingen. Door de ontwikkelingen rondom Covid-19 hebben veel mensen volgens het OM moeite om aan al hun financiële verplichtingen te voldoen.

Helaas houdt niet iedereen zich aan de regels in het verkeer en krijgen mensen hierdoor een boete. Om de betalingen enigszins te verzachten heeft het OM tot en met 30 november, een ‘Covid 19 special’. Dit betekent dat een betalingsregeling kan worden getroffen met een minimum inzet van 19 gulden en de rest in maximaal 24 maanden kan worden afbetaald.

Het OM doet een dringende oproep aan mensen die nog openstaande boetes hebben, om deze zo snel mogelijk te komen betalen of om daarvoor een betalingsregeling te treffen. Het OM zegt dat mensen daarmee voorkomen dat ze door de rechter opgelegde vervangende hechtenis moet gaan uitzitten.

Voor mensen die gebruik willen maken van de ‘Covid special’, maar tijdens de werkweek niet langs het loket kunnen gaan, is het loket aanstaande zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur geopend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram