vrijdag 2 juni 2023 14:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 november 2020

Staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties is onder de indruk van de vooruitgang die Sint Eustatius heeft ondergaan. Dat zegt hij in een video voor de bevolking van het eiland dat hij eerder deze week op het eiland opnam, na afloop van zijn bezoek aan Statia.

In 2018 zette Nederland het democratische bestuur van het eiland opzij. Inmiddels is er een nieuw gekozen Eilandsraad. Knops zegt dat de door Nederland aangestelde regeringscommissaris Marnix van Rij, en zijn vervanger Alida Francis, 'zal meewerken om de democratie volledig terug te brengen op het eiland'.

Hij heeft op dinsdag 3 november gesproken met alle leden van de nieuwe Eilandsraad die onlangs werd geïnstalleerd. In die gesprekken heeft Knops aangegeven dat hij vertrouwen heeft 'dat de leden hun taak op een goede wijze oppakken en meewerken om het eiland verder te brengen'.

Voor wat de ontwikkeling van het eiland betreft, is er de afgelopen jaren veel bereikt, aldus Knops. Onder meer op het gebied van infrastructuur, zo wordt de luchthaven opnieuw opgebouwd en zijn er verschillende wegen opgeknapt.

Verder stelt Knops dat Sint-Eustatius bijzonder zwaar is getroffen door de corona pandemie. Daarom heeft Nederland 2 miljoen dollar extra beschikbaar gesteld voor de overheid. Hij gaf ook aan dat de betrokkenheid van Nederland voor Sint Eustatius zal blijven. 'Want de bewoners van het eiland verdienen dat.'

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram