dinsdag 2 maart 2021 14:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 november 2020

Statenlid Jacinta Constancia (MFK) vindt dat olieplatform CIMC Gretha een schadevergoeding van 350.000 euro moet uitkeren aan Curaçao.  Hiervoor moet de overheid alles in het werk stellen om dat voor elkaar te krijgen, zo meldt Constancia in een verklaring.

Sinds vorig jaar lag het olieplatform in de baai bij Boca Sami, maar vorige week vertrok het plotseling.

Op 24 oktober 2020 publiceerde  het Nederlandse onderzoeksplatform  Follow the Money een onderzoeksveraal over de Gretha. Daaruit blijkt dat het olieplatform tijdens een storm ruim een jaar geleden op drift raakte en het koraalrif in de baai verbrijzelde.

Constancia heeft aangegeven dat een deel van het rif onherstelbaar beschadigd is. Volgens het Curacaçaose onderzoeksinstituut Caramabi bedraagt de economische  schade ruim 350 duizend euro.

Ook zijn er in het Nederlandse parlement meerdere keren vragen over de zaak gesteld. Constancia wil nu dat minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning naar het Hof stapt om conservatoir beslag te leggen op het olieplatform.

Volgens de minister is een onderzoek naar de beschadiging van het koraal nog niet afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram