woensdag 3 maart 2021 21:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 november 2020

"En alwéér worden er plannen gemaakt zonder de privé-sector erbij te betrekken", dat was de reactie die Billy Jonckheer op Facebook plaatste naar aanleiding van een persconferentie van minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina. Vorige week donderdag presenteerde de minister plannen voor ontwikkeling van de gebieden Zakitó en St Martha tot jachthavens.

Een strategisch plan ter bevordering van duurzame ontwikkeling van de Curaçaose economie werd afgelopen woensdag door de Raad van Ministers goedgekeurd. Een onderdeel daarvan is de ontwikkeling van de jachthavens op ons eiland. Martina besteedde daar tijdens de persconferentie speciale aandacht aan.

Bij de formulering van dit plan zijn de Curacao Tourism Board, Curacao Ports Authority, het Ministerie van Economische Ontwikkeling, de Dienst Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening en Planning betrokken. "In deze reeks organisaties is dus geen enkel bedrijf die dagelijks bezig is met scheepvaart", aldus Jonckheer, voorzitter van de Kamer van Koophandel.

Volgens Jonckheer komt het vaker voor dat de overheid plannen maakt en daarvoor commissies samenstelt waarbij er geen vertegenwoordiging van bedrijven is.

"Het is niet dat de privé-sector moet bepalen wat er gebeurt, maar door het bedrijfsleven er niet erbij te betrekken, worden er beslissingen genomen zonder de input van mensen die kennis van zaken hebben. En dat is jammer, want hierdoor hebben de plannen soms niet hun volledige potentieel."

Jonckheer zegt te hopen dat de privé-sector alsnog betrokken wordt bij de plannen voor de verdere ontwikkeling van de jachthavens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram