woensdag 3 maart 2021 22:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 november 2020

Mauricio Sambo, de voormalig korpschef van het Korps Politie Curaçao is aan de slag gegaan als portefeuillehouder Ontwikkeling en Samenwerking Caribische Politiekorpsen. Sambo zat zonder werk nadat hij besloot op te stappen na de geweldadige manifestatie in Forti en Punda op 24 juni. Raymond Ellis vervult sindsdien de functie als waarnemd korpschef.

Sambo is per 1 november als portefeuillehouder aangesteld op voordracht van minister van Justitie Quincy Girigorie. Volgens het ministerie van Justitie is Sambo verantwoordelijk voor de samenwerking en ontwikkeling van de politiekorpsen van de Caribische (ei)landen.

De voordracht van Sambo is goedgekeurd door de Nederlandse minister van Justitie Ferd Grapperhaus in het Justitieel Vierlanden Overleg (JVO).

Volgens het ministerie was Sambo voorheen voorzitter van het College van Caribische Korpschefs en heeft toen de basis gelegd voor verbeterde samenwerking met politiekorpsen in Nederland. Sambo zal de afspraken die in het JVO gemaakt worden verder coördineren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram