zaterdag 6 maart 2021 22:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
1 november 2020

Minister-president Eugene Rhuggenaath en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops zijn vanmiddag op Curaçao aangekomen. Dat meldt de regering in een verklaring.

Afgelopen weekend is er volgens de regering hard gewerkt aan het afronden van de politiek overeenkomst tussen Curaçao en Nederland. Het gaat hierbij om een principe akkoord dat langdurige steun en toezicht van Nederland regelt. Rhuggenaath was de afgelopen dagen in Nederland waar hij vrijdag de Rijksministerraad bijwoonde.

Curaçao heef Nederland om financiële steun gevraagd nadat het eiland in een economische crisis kwam door de coronapandemie. Curaçao ging niet akkoord met de voorwaarden die door Nederland werden verbonden aan de steun.

De Rijkswet die geïmplementeerd gaat worden regelt het Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (OHO). De Rijkswet ligt nu nog bij de Raad van State en moet ook door het parlement van Curaçao goedgekeurd worden. Na lang onderhandelen ligt er een akkoord waar beide regeringen zich in kunnen vinden. Hoe het akkoord er precies uitziet, is volgens afspraak nog vertrouwelijk.

De overheid meldt dat de politieke overeenkomst tussen Curaçao en Nederland morgen wordt getekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram