vrijdag 5 maart 2021 18:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 oktober 2020

Tegen de vier verdachten die op 22 juni vorig jaar betrokken waren bij het doodschieten van de 24-jarige Idrick Sebastiaan op Rooi Santu, is gisteren in totaal 56 jaar celstraf geëist. Deze zaak, die bekend staat als de “De Zon”, is woensdag voor de tweede keer behandeld.

Tegen zowel de 19-jarige Sherwin (Pumpi) Pieters als de 28-jarige Druwently (Droopi) Pieter is 20 jaar geëist. Zij worden gezien als de hoofddaders van de moord.

Tegen Yu Liang Wu, van 22 jaar, is 12 jaar geëist wegens medeplichtigheid. Wu zou het wapen voor de liquidatie hebben geleverd. Tot slot is tegen de 30-jarige Jerrel Nivillac 24 maanden geëist wegens wapenbezit.

In een eerdere hoorzitting heeft Jerrel Nivillac verklaard dat de verkeerde persoon is doodgeschoten. Ze hebben met z’n vieren een fout begaan en hij wil dat ze dit allemaal erkennen en accepteren.

Op de vraag van de rechter aan de andere drie verdachten of ze erbij waren op de avond dat de schietpartij heeft plaatsgevonden, zei Sherwin Pieters echter dat hij onschuldig is en niks te maken heeft met de zaak. Yu Liang Wu koos ervoor om gebruik te maken van zijn zwijgrecht. Druwently Pieter verklaarde dat hij elke dag in de buurt van Bakkerij ‘De Zon’ is, dus ook op die bewuste avond.

Op camerabeelden is te zien dat Pieters vlak voor de moord iets in ontvangst neemt van Wu. Op de vraag van de rechter wat Pieters van Wu heeft gekregen, zegt hij dat hij wiet kreeg en niks van een wapen afweet. Hierop stelde de rechter dat de politie duidelijk kon zien dat hij een wapen in zijn hand had.

De rechter zei verder dat Nivillac in eerste instantie heeft verklaard dat hij het wapen bij de landfill heeft weggegooid, maar daarna vertelde hij dat hij een man met de naam ‘Chief’ het wapen voor 1700 gulden heeft laten verkopen, zodat hij geld had om zijn dochter te kunnen erkennen als zijn kind.

De officier van Justitie heeft de verdachten aangesproken op het feit dat ze iemand in zijn prille jeugd hebben doodgeschoten. Volgens hem sluit de verklaring van Nivillac precies aan op het politie-onderzoek. Gezien die verklaring en het bewijsmateriaal is het Openbaar Ministerie ervan overtuigd dat ze alle vier schuldig zijn, vandaar de hoge eisen. De rechter doet over drie weken uitspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram