vrijdag 5 maart 2021 16:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 oktober 2020

Het stationsschip Zr.Ms. Groningen, heeft haar operaties in het Caribisch gebied hervat. Het schip had uit voorzorg enige tijd haar bemanning in quarantaine geplaatst naar aanleiding van een COVID-19 besmetting. G&GZ heeft de voltallige bemanning van het schip getest op COVID-19 en constateerde hierbij geen nieuwe positieve gevallen.

NU.cw bracht op 22 oktober aan het licht dat een bemanningslid van het marineschip besmet was met COVID-19. De bemanning van het gehele marineschip heeft twee weken in quarantaine gezeten.

Nadat de militair positief testte, zijn direct maatregelen getroffen. Er heeft volgens Defensie bron- en contactonderzoek plaatsgevonden. De gehele bemanning is vervolgens in preventieve quarantaine geplaatst.

Aan de operationaliteit van het schip hoefde niet getwijfeld te worden. Woordvoerder Stefan de Haan verklaarde tegenover NU.cw. dat het schip operationeel gereed was. Wanneer de situatie daarom zou vragen, kon de Groningen direct uitvaren en haar taken oppakken.

Nu de gehele bemanning negatief is getest, zijn de operaties van het schip hervat. Het bemanningslid waarbij COVID-19 is geconstateerd en aanleiding was voor Defensie om uit voorzorg de bemanning te isoleren, maakt het goed, aldus Defensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram