maandag 27 september 2021 15:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
27 oktober 2020

Over financiële steun van Nederland aan Curaçao is bijna een akkoord gesloten tussen beide landen. Dat zegt minister-president Eugene Rhuggenaath in een videoboodschap. "Er zijn belangrijke beslissingen genomen over het reduceren van kosten van het overheidsapparaat, management van onze overheidsfinanciën en het geven van financiële ondersteuning door middel van het steunpakket", aldus Rhuggenaath.

Nederland onderhandelt al sinds begin juli met Curaçao, Aruba en Sint Maarten over nieuwe financiële steun om de gevolgen van de coronacrisis op de eilanden op te vangen.

Nederland wil daaraan hervormingen verbinden. Ook wil het een speciale entiteit oprichten die de komende jaren gaat investeren in de drie landen. Curaçao, Aruba en Sint Maarten hebben lang de boot afgehouden, omdat volgens hen de voorwaarden van Nederland ingrijpen in hun autonomie. Curaçao lijkt nu de eerste om toch een akkoord te sluiten.

Rhuggenaath gaf in zijn videoboodschap aan dat hij aanstaande vrijdag aanwezig zal zijn tijdens een vergadering van de ministerraad in Den Haag. Hij hoopt daarin tot een definitieve afspraak te komen met Nederland. Volgens hem is zo’n akkoord heel dicht bij. Maar hij gaf aan dat de laatste loodjes vaak het zwaarst wegen.

Bekijk hier de videoboodschap van Eugene Rhuggenaath met Nederlandse ondertiteling:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram