woensdag 22 september 2021 14:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 oktober 2020

Surinamers mogen weer wat langer de hort op. Ze hoeven vanaf maandag pas om 22.00 uur thuis te zijn in plaats van 21.00 uur zoals de afgelopen maanden de regel was.

De versoepeling van de avondklok is mogelijk omdat er de laatste dagen een scherpe daling van het aantal actieve coronabesmettingen was, zei president Chan Santokhi zondagavond "met gepast enthousiasme" in zijn tweewekelijkse Covid-19-toespraak.

Santokhi stelde een verdere versoepeling in het vooruitzicht als het Suriname lukt om het aantal positieve gevallen onder de 25 per dag te houden. Maar als dat niet lukt, zullen de maatregelen gewoon weer verscherpt worden, waarschuwde hij.

De president zei blij te zijn met een donatie sneltesten door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO). De testen geven binnen een halfuur resultaat en zullen worden gebruikt door ziekenhuizen en op testlocaties in het hele land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram