zaterdag 6 maart 2021 07:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 oktober 2020

De onrust bij personeel en (ex)-werknemers van de raffinaderij neemt toe. De onzekerheid richting het einde van het jaar neemt toe en velen van hen zijn bang om in het nieuwe jaar zonder baan te zitten. Daarom is afgelopen woensdag vergaderd over de toekomst van de raffinaderij.

Volgens het Antilliaans Dagblad hebben de (ex-)werknemers geen vertrouwen in het traject van Refineria di Kòrsou (RdK) om een nieuwe strategische partner voor de raffinaderij te zoeken.

De vergadering werd geleid door de vakbonden PWFC en Apri, die het personeel bij de raffinaderij vertegenwoordigen. ,,De werknemers en oud-werknemers zijn heel bezorgd”, zei Gherrel Remilia, voorman van Apri na afloop tegen de krant.

,,Ze hebben hun twijfels geuit over de wijze waarop het proces tot nu toe gaat om een nieuwe strategische partner voor de raffinaderij te vinden. En ook het feit dat er is aangekondigd dat in december wederom werknemers worden afgevloeid, baart ze zorgen.”

Maandag hebben de bonden een vergadering met premier Eugene Rhuggenaath en RdK-waarnemend directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy. Hierbij zullen de vakbonden de verschillende pijnpunten die door het raffinaderijpersoneel naar voren zijn gebracht, met de premier en De Lannoy bespreken. ,,Daarna kijken we hoe we verdergaan”, aldus Remilia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram