dinsdag 9 maart 2021 01:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 oktober 2020

Een team van Musea Bekennen Kleur en Stichting WeConnect is komende week op Curaçao voor bijzondere video opnames met 12-jarige Curaçaose leerlingen. Centrale thema’s zijn diversiteit, gedeelde geschiedenis en kennis over het slavernijverleden. Musea Bekennen Kleur is een samenwerkingsverband van musea in Nederland voor meer diversiteit en inclusie.

De leerlingen zijn afgelopen tijd door Jeanne Henriquez, historica en expert van het Caribisch slavernij verleden,  onderwezen en voorbereid op dit opkomend evenement. Henriquez ontwikkelde al eerder een lespakket over dit thema voor de kinderen op het eiland. De financiering en logistiek worden ondersteund door de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad (VNW)

De opnames zullen deel uitmaken van het educatieve lespakket van Musea Bekennen Kleur en heeft als doel om leerlingen in het basisonderwijs in Nederland bewuster te maken van thema's als: hoe ga ik om met perspectieven?

Op dit moment hebben zich al 29 Nederlandse musea aangemeld voor de unieke samenwerking. Musea Bekennen Kleur zal plaatsvinden op 19 mei 2021 op de G8 Kindertop op de jaarbeurs in Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram