zaterdag 27 februari 2021 03:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 oktober 2020

Refineria di Korsou (RdK) kan een claim tegemoet zien van haar voormalige overnamekandidaat Klesch-groep. Volgens het bedrijf is RdK/CRU bewaarnemingsovereenkomsten aangegaan zonder toestemming van Klesch. RdK op zijn beurt claimt de kosten die zijn gemaakt om tot een overname te komen.

Klesch zou medio 2020 de raffinaderij overnemen maar trok zich terug. Volgens eigen zeggen vanwege de coronapandemie.

Klesch maakt nu bezwaar tegen het aangaan van de bewaarnemingsovereenkomsten. Daarbij ging het met name om de opslag van olieproducten. RdK zegt geen toestemming nodig te hebben om bewaarnemingsovereenkomsten aan te gaan. Wat de claim precies inhoudt, is niet bekend.

RdK zegt op zijn beurt hoge kosten te hebben gemaakt om Klesch binnen te halen en deze te willen verhalen op de Duitse multinational. Tegen de Extra zegt premier Rhuggenaath te hopen dat Klesch en RdK tot elkaar zullen komen.

Beeld: bbj.hu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram