donderdag 1 juni 2023 16:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 oktober 2020

De avondklok op Aruba wordt vanaf morgen opgeheven. Daarvoor in de plaats komt een gebiedsverbod. Dat houdt in dat op bepaalde plekken tussen 00.00 uur en 05.00 uur er zich geen mensen mogen bevinden.

Het verbod geldt vooral voor openbare stranden. De overheid wil daarmee voorkomen dat mensen ’s nachts op stranden bijeenkomen om te drinken en te feesten. De sluitingstijd voor zaken blijft wel 11.00 uur ‘s avonds.

De komende dagen wordt bekeken of de regels rond de gebiedsverboden moeten worden aangescherpt of niet. Daarbij hangt het volgens de overheid vooral af van de vraag of de bevolking zich aan de regels houdt. De overheid besloot de avondklok, die op 26 augustus werd ingesteld, op te heffen omdat het aantal besmettingen de laatste weken flink is afgenomen.

Sinds maandag zijn er weer vluchten mogelijk tussen Aruba en Curaçao. Vanaf morgen hoeven passagiers geen PCR-test meer te doen.

Er zijn nu 250 actieve besmettingen op Aruba, daarvan liggen er dertien in het ziekenhuis. Twee daarvan liggen op de intensive care.  Woensdag is er nog een coronapatiënt overleden. Hiermee komt het totaal aantal doden als gevolg van corona op 35.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram