zondag 16 januari 2022 17:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 oktober 2020

Een bemanningslid van het Marineschip Zr. Ms. Groningen is besmet met COVID-19. Dat bevestigt de woordvoerder van Defensie in het Caribisch Gebied tegenover NU.cw. De bemanning van het gehele marineschip zit momenteel in quarantaine.

Nadat de militair afgelopen vrijdag positief testte, zijn direct maatregelen getroffen. Er heeft volgens Defensie bron- en contactonderzoek plaatsgevonden. Conform de richtlijnen van de GGD is er onderscheid gemaakt tussen hoog- en laag risico. De gehele bemanning is vervolgens in preventieve quarantaine geplaatst.

Aan de operationaliteit van het schip hoeft niet getwijfeld te worden, zo verklaart Defensie tegenover NU.cw. Woordvoerder Stefan de Haan: "Het schip zelf is operationeel gereed, wanneer de situatie daarom vraagt kan de Groningen direct uitvaren en haar taken oppakken."

In het algemeen geldt volgens de woordvoerder dat Defensie de richtlijnen van het RIVM en het landt volledig volgt.

Met het betreffende bemanningslid gaat het naar omstandigheden goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram