dinsdag 4 oktober 2022 15:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 oktober 2020

Het Openbaar Ministerie op Aruba ziet af van verdere vervolging in de zaak die Neysa Isenia heeft aangespannen tegen de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. Isenia spande een zaak aan de bank en secretaris-directeur Leila Matroos-Lasten vanwege het beschadigen van haar naam.

Nadat Steven Martina vorig jaar opstapte als minister van Economische Ontwikkeling, kwam Isenia voor de partij MAN in beeld voor die positie. Uiteindelijk werd ze niet benoemd. Later bleek dat Matroos-Lasten informatie over Isenia had gestuurd aan minister van Financiën Kenneth Gijsbertha.

Volgens Isenia had de Centrale Bank die informatie nooit ongevraagd op mogen sturen. Het OM op Aruba bepaalde dinsdag echter dat de zaak niet voor de rechter zal worden gebracht.

Beeld: Antilliaans Dagblad
-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram