dinsdag 9 augustus 2022 06:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 oktober 2020

De Meteorologische Dienst waarschuwt voor zware onweersbuien die delen van Curaçao kunnen bedreigen. De onweersbuien trekken volgens de Meteo tussen 16.30 uur en 18.30 uur over Curaçao.

De Meteo voorspelt zware regenval die plaatselijk tot overstromingen of aardverschuivingen kan leiden. Verder moet rekening worden gehouden met zware windstoten die voor schade kunnen zorgen. Blikseminslagen kunnen schade aan elektronische apparatuur en andere voorwerpen veroorzaken.

De Meteo adviseert het gebruik van elektrische apparatuur tijdens een onweersbui te vermijden en de stekker uit het stopcontact te halen. Losse voorwerpen moeten vastgemaakt worden en mensen en huisdieren moeten een veilige plek binnenshuis opzoeken.

Vermijd bij het kiezen van een schuilplaats alleenstaande bomen. Vermijd ondergelopen wegen, vooral waar het water snel stroomt. Ga niet in boten varen en maak uw vaartuig goed vast. Ga ook niet zwemmen, aldus de Meteo.

De volgende update van de Meteo wordt om 18.30 uur uitgegeven.

One comment on “Meteo waarschuwt voor zware onweersbuien”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram