dinsdag 9 augustus 2022 07:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 oktober 2020

De Curaçao Restaurant Association (CRA) heeft afspraken gemaakt met AMAK, de vereniging van muzikanten op Curaçao. Er zal een strict protocol gaan gelden voor optredens van artiesten in restaurants. Beide organisaties zullen nu met MEO en het crisisteam in overleg treden over de invulling van het protocol, aldus de CRA in een verklaring.

De CRA zegt dat op Curaçao vaak gebruikt gemaakt wordt van muzikanten om entertainment te verzorgen voor in de zaak.  Meestal gaat het om achtergrondmuziek en die zorgt voor meer gasten wat weer omzet genereerd. Omzet die momenteel hard nodig is voor zowel de restaurants als de muzikanten.

CRA en AMAK hebben gezocht naar creatieve oplossingen waardoor restaurants in staat zijn om muzikanten op een verantwoorde manier op te laten treden. Dit met naleving van een strikt protocol wat de AMAK al eerder naar voren heeft gebracht. Dit kan onder andere gevonden worden in het verzorgen van achtergrondmuziek, aldus de verklaring.

Een voorwaarde is volgens de restaurants dat ze een uur later kunnen sluiten zodat het etablissement genoeg tijd heeft om de kosten van de muzikant(en) te kunnen dekken. Op die manier kunnen muzikanten voor het eerst in zeven maanden weer geld verdienen met hun werk.

De extra omzet komt niet alleen ten goede aan de muzikanten, maar ook aan leveranciers en distributeurs van producten voor restaurants die momenteel ook lijden onder de corona crisis. De hoeveelheid consumpties is drastisch gedaald sinds de uitbraak, aldus CRA.

AMAK en de CRA zeggen in overleg te treden met MEO en het crisisteam afspraken maken om een start te maken over de invulling van een dergelijk protocol en de naleving ervan. CRA is verheugd de samenwerking met AMAK aan te zijn gegaan om in deze moeilijke kwestie een uitweg te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram