donderdag 18 augustus 2022 03:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 oktober 2020

Internet gebruikers in St. Eustatius kunnen binnenkort betere en goedkopere service krijgen van hun internet provider. Dat is mogelijk dankzij een overeenkomst die de overheid van Sint Eustatius en EUTEL N.V. onlangs hebben gesloten met Saba Statia Cable System B.V. (SSCS B.V.). Het betreft een contract voor de komende vijf jaar.

De komende maanden zullen directe verbindingen tot stand worden gebracht tussen Sint Eustatius en Miami, een groot internationaal internetknooppunt waar de internetcapaciteit relatief goedkoop is. Sint Eustatius wordt via twee routes verbonden met Miami. Als de ene verbinding wegvalt, kan de andere route het overnemen. Dat is de zogenaamde 'geografische redundantie'.

De directe verbindingen met Miami zullen waarschijnlijk begin 2021 tot stand zijn gebracht.

Volgens de overheid van Sint Eustatius zullen de financiële voordelen van dit akkoord volledig worden overgedragen aan de klanten en bedrijven van Sint Eustatius. Alle consumentenpakketten krijgen een verlaging van het maandtarief en alle aansluitingen krijgen aanzienlijk hogere snelheden dan nu het geval is.

Later dit jaar publiceert EUTEL N.V. de nieuwe snelheden en tarieven van de pakketten. Bovendien zullen deze hogere snelheden en het voor EUTEL N.V. mogelijk maken om televisie van hogere kwaliteit te leveren.

Deze prijsverlaging komt bovenop de onlangs aangekondigde verhoging van de maandelijkse subsidie van de Nederlandse overheid van $ 25 (2020) naar $ 35 (2021) op alle internetaansluitingen op Sint Eustatius.

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops is vanuit zijn functie ook verantwoordelijk voor Informatiemaatschappij & overheid. Hij is dan ook blij met de uitbreiding van de mogelijkheden door deze overeenkomst. Niet alleen in Europees Nederland zet hij zich in voor toegang tot digitalisering, maar ook in Caribisch Nederland. Ook Saba is uitgenodigd om van dit aanbod gebruik te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram