donderdag 8 juni 2023 05:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 oktober 2020

Het Arubaanse parlement heeft donderdagavond een motie van wantrouwen aangenomen tegen minister Marisol Lopez-Tromp van Ruimtelijke Ontwikkeling, Infrastructuur en Milieu. Haar eigen partij, POR, had al enkele maanden geleden het vertrouwen in haar opgezegd.

Gisteravond diende coalitiepartij MEP een motie tegen haar in. Het probleem tussen Lopez-Tromp en de rest van de coalitie gaat over het gedogen van speervissen. Maar tijdens een vergadering over ‘de visserijproblematiek’ gisteren in het parlement waren er veel onduidelijkheden over de standpunten van Lopez-Tromp en het beleid van de regering.

Uit protest tegen de gang van zaken liepen elf van 21 parlementariërs weg. Hoewel er daarmee geen meerderheid in het parlement meer was, is er volgens Statenvoorzitter Ady Thijsen sprake van een rechtsgeldige motie. Die werd aangenomen met tien stemmen voor en nul tegen.

Lopez-Tromp trad begin dit jaar aan als minister, maar kreeg al snel problemen met POR-leider Andin Bikker. Die liet onlangs weten niet meer met zijn eigen minister te willen communiceren.

Beeld: Diario
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram