vrijdag 12 augustus 2022 20:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 oktober 2020

100 Miljoen gulden is het bedrag wat de overheid structureel heeft laten liggen, volgens minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën. Dit verklaarde hij tegenover de Staten na zijn eerste antwoordenronde bij de behandeling van de ontwerpbegroting 2021, aldus het Antilliaans Dagblad.

Er word volgens de minister gewerkt aan het wetsvoorstel ABB (algemene bestedingsbelasting) dat ook van toepassing zal zijn voor de gaming industrie. Op de vraag van MAN-lid Elsa Rozendal om hoeveel geld het precies gaat, reageerde de Gijsbertha dat er gerekend wordt op zo’n 361 miljoen gulden per jaar, oplopend tot 529 miljoen gulden in 2024.

Op dit moment is het onbekend hoeveel de regering aan inkomsten ontvangt via deze industrie. De kosten voor masterlicenties zijn onlangs wel verdubbeld naar 20.000 gulden.

Wanneer de wetswijziging ingevoerd word, zullen sub-licentiehouders iedere maand 1.000 tot 7.500 gulden moeten betalen, wat gelijk staat aan 90 miljoen gulden per jaar. Dit is geld dat Curaçao tot nog toe zou hebben misgelopen en de Landskas goed zou kunnen aanvullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram