zaterdag 27 november 2021 21:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
15 oktober 2020

Met ingang van volgende maand wordt er een nieuwe Zedenunit ingesteld en is er samenwerkingsprotocol Optimaliseringstraject aanpak zedenzaken opgesteld. Dat heeft minister Quincy Girigorie van Justitie vandaag bekend gemaakt tijdens een persconferentie.

Girigorie werd tijdens de persconferentie bijgestaan door Farahna van Donselaar-Metry jurist bij het ministerie van Justitie en één van de trekkers van het project.

November is de maand waarin huiselijk geweld extra aandacht krijgt, volgens de bewindsman. Er zijn de afgelopen tijd meerdere aangiftes gedaan van mishandeling of seksueel misbruik, onder andere tegen minderjarigen. De behandeling daarvan gaat niet altijd volgens een juist protocol waardoor het slachtoffer extra 'gevictimiseerd' kan worden, zegt Van Donselaar-Metry in gesprek met NU.cw:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram