vrijdag 21 januari 2022 10:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
15 oktober 2020

Alle Bonairiaanse sportschoolhouders zijn vandaag door het Openbaar Lichaam (OLB) om 14:00 uur uitgenodigd voor een digitale vergadering waarin de voorwaarden voor heropening besproken zullen worden, dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Renata Domacasse van Movementu di Pueblo Beneriano (MPB) diende een motie in bij de eilandsraad om de blijvende sluiting van sportscholen aan te vechten. Hierbij spraken vijf van de negen raadsleden zich uit, tegen de blijvende sluiting.  De raadsleden zijn van mening dat het van groot belang is om te kunnen blijven sporten. Ook de afdeling Publieke Gezondheid moedigt dit duidelijk aan in de Covid-19-update.

Sinds gisteren geldt er in Nederland een gedeeltelijke lockdown waarbij sportscholen onder strenge voorwaarden nog wel open mogen blijven. Daarom vroeg Joselito Statia (MPB) zich af waarom deze regels niet toegepast kunnen worden op het eiland. Tijdens de raadsvergadering verklaarde Gezaghebber Edison Rijna dat het OLB al voornemens was om de sportschoolhouders deze week uit te nodigen om deze voorwaarden te bespreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram