Door: NU.cw
15 oktober 2020

De PAR-fractie heeft gisteren een klacht ingediend tegen Statenlid van Kòrsou di Nos Tur, Amparo dos Santos. De klacht is ingediend bij parlementsvoorzitter Ana Maria Pauletta. Vorige week vrijdag tijdens een online vergadering heeft Dos Santos Pauletta lange tijd uitgescholden.

Dos Santos zei dat ze een varken was en noemde haar ‘mièrdè’ (poep), hij verweet haar achterbaks gedrag. Pauletta waarschuwde Dos Santos meerdere keren, maar hij bleef schelden. De voorzitter ontnam hem daarop het woord.

Volgens de PAR-fractie is het niet de eerste keer dat Dos Santos zich ongepast gedraagt. Dos Santos zou zich vaker agressief gedragen. De fractie vraagt Pauletta om gebruik te maken ‘van alle beschikbare instrumenten en middelen om orde en veiligheid tijdens Statenvergaderingen te waarborgen en om verbaal geweld en een vijandige sfeer op de werkvloer uit te bannen’.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram