zondag 17 september 2023 00:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 oktober 2020

Volgens de Nederlandse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn op Bonaire, Curaçao, Aruba en Sint Maarten de lokale diensten publieke gezondheid elk versterkt met een arts en twee verpleegkundigen. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer op 14 oktober.

‘De IC’s op deze eilanden zijn ook operationeel en de personele IC-capaciteit is de komende periode op peil. Er zullen nog 10 extra beademingsapparaten worden aangeleverd als noodvoorraad voor het gebied’, aldus de minister.

Wat betreft het vaccinatieprogramma stelt De Jonge dat voor de uitvoering van de COVID-19-vaccinatie door het RIVM wordt gekeken naar de uitvoering in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

‘De eerste gesprekken tussen VWS, het RIVM en de contactpersonen in Caribisch Nederland en in de landen worden gevoerd om te komen tot een plan van aanpak. Voor Caribisch Nederland geldt dat kan worden aangesloten bij de infrastructuur die aanwezig is in verband met het rijksvaccinatieprogramma’, aldus De Jonge.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram