Door: NU.cw
14 oktober 2020

De overheid heeft dinsdagochtend een petitie overhandigd gekregen die is ondertekend door 5700 bezorgde burgers. Dit met het verzoek om een aantal milieumaatregelen te nemen. De petitie is door een delegatie van Stichting Clean Up aan minister-president Eugene Rhuggenaath namens de regering en aan Statenvoorzitter Ana Maria Pauletta namens het parlement overhandigd.

In de petitie staan een vijftal praktische aanbevelingen waarmee het vervuilingsprobleem op ons eiland aangepakt kan worden. De vijf punten waarvoor de stichting aandacht vraagt zijn: drastische verlaging van de stortkosten bij de vuilstort, een langdurige educatie- en voorlichtingscampagne, een verbod op single-use plastic en meer vuilnisbakken op straat, mogelijkheden voor burgers om hun afval te scheiden en strengere controles.

Bij het indienen van de petitie deed de stichting Curaçao Clean Up ook een verzoek voor spreektijd bij een openbare Statenvergadering. Statenvoorzitter Pauletta zegde die mogelijkheid toe, mogelijk volgende week al.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram