zaterdag 24 september 2022 11:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 oktober 2020

Kleine spaarders van de in zwaar weer verkerende Girobank krijgen hun geld terug. Die garantie gaf minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (MAN) gisteren tijdens een buitengewone persconferentie. "Kleine crediteuren kunnen straks weer over hun geld beschikken", aldus Martina.

Nu Curaçao heeft ingestemd met het Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (OHO) zegt Martina, in antwoord op vragen van NU.cw, dat Nederland 172 miljoen gulden reserveert voor de Girobank. Met de financiële steun zullen met name de kleine spaarders geholpen zijn.

Minister van Financiën Kenneth Gijsbertha is volgens Martina bezig met de Centrale Bank voor Curaçao en Sint Maarten (CBCS). "Er komt een programma om de CBCS overeind te houden", aldus Martina tegen NU.cw.

De bewindsman maakt wel een voorbehoud en zegt niet te durven stellen dat alle gelden gewaarborgd zijn. De grotere spaarders met grote deposito's zullen langer op hun geld moeten wachten. Kleine crediteuren kunnen wel rekenen op hun spaargeld.

Beeld: Regering van Curaçao
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram