woensdag 10 augustus 2022 04:50
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: redactie
|
13 oktober 2020

"We moeten alles op alles zetten om een gelijke kwaliteit onderwijs te realiseren op Curaçao en binnen het Koninkrijk." Dat verklaart directeur van de Vereniging Protestant Christelijk Onderwijs (VPCO), Maghalie van der Bunt-George tegen NU.cw. De Curaçaose jeugd moeten volgens haar dezelfde onderwijs kansen krijgen als andere kinderen en jongeren binnen het Koninkrijk.

Van der Bunt-George gaf zaterdag een virtuele presentatie bij de nieuwe partij Vishon. Volgens de bestuurder moeten we onze jeugd de mogelijkheid geven om hun talenten maximaal te ontplooien, niet alleen cognitief, maar ook creatief en sportief.

Van der Bunt-George pleit ervoor verbeteringen door te voeren op basis van gedegen analyse en strategisch beleid. ,,Emoties en persoonlijke voorkeuren moeten hierbij achterwege blijven”, aldus de VPCO-directeur. “We moeten een diepgaand feiten- en haalbaarheids onderzoek doen en op basis daarvan een beleid ontwikkelen. Wat ik vaak zie, is dat er ad hoc beslissingen worden genomen en we daardoor achter de feiten aanlopen.”

Verder zegt Van der Bunt–George dat Curaçao moet profiteren van het feit dat het onderdeel is van het Koninkrijk. “Laten we gebruik maken van de capaciteiten die binnen het Koninkrijk aanwezig zijn. Laten we meeliften en gebruik maken van de expertise die er is. Laten we niet het zelf proberen uit te vinden. En helemaal niet nu we de capaciteiten niet hebben.”

Van der Bunt-George stelt dat de financiering van onderwijs al jarenlang ontoereikend is. “Er is geen investeringsbegroting en de materiële bekostiging voldoet niet. En nu wordt er nog meer ingekort."

Van der Bunt regageert hiermee op berichten die tijdens de behandeling van de ontwerpbegroting naar voren zijn gekomen dat er 28 miljoen gulden minder is uitgetrokken voor onderwijs. “Ik vind dat leiders van een land moeten gaan kwantificeren wat kwalitatief hoogwaardig onderwijs kost, wat we wel beschikbaar hebben, en wat we tekort komen en daarna moeten kijken hoe we het gat gaan dichten.”

Roxanne Martha sprak met Maghalie van der Bunt-George:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram