woensdag 8 februari 2023 07:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 oktober 2020

De alimentatie wordt vanaf 1 januari 2021 aangepast met een verhoging van 2,66 procent. Dit wordt automatisch toegepast bij gerechtelijke uitspraken of waarbij bedragen voor alimentatie bij een scheiding al overeengekomen zijn, volgens de minister van Justitie.

Deze verhoging is gekoppeld aan het minimumloon dat sinds 2019 ook een groei zag van 2,66 procent. Echter wanneer de individuele omstandigheden niet gelijk zijn aan de algemene ontwikkeling op het eiland, zal er een beroep gedaan worden op een rechter die een aangepaste alimentatie regeling kan opleggen voor de desbetreffende situatie.

Deze “beschikking wijziging percentage” werd door minister-president Eugene Rhuggenaath op 2 oktober jongsleden uitgegeven.

Tot het 21ste levensjaar heeft ieder kind dat geboren wordt op Curaçao recht op alimentatie. Echter wanneer een kind nog schoolgaand is, verloopt dit recht pas op het 25ste levensjaar.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram