woensdag 6 juli 2022 18:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 oktober 2020

"Na een lange periode van intensieve onderhandelingen met Nederland is de Curaçaose regering gekomen tot aangepaste voorstellen in de vorm van een ’Orgaan van Hervorming en Ontwikkeling’ waarin rekening wordt gehouden met mogelijkheden voor duurzaam herstel voor Curaçao en het opbouwen van welzijn en ontwikkeling voor Curaçaose burger."

Dat zei minister-president Eugene Rhuggenaath zondagavond in een nationale rede nadat het parlement tijdens een centrale commissie vergadering afgelopen vrijdag een motie heeft aangenomen om de regering te steunen.

Vrijdag hebben Rhuggenaath en minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina het parlement informatie verstrekt over een nieuwe Rijkswet en de oprichting van een Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (OHO). Verder hebben de ministers gesproken over een pakket van maatregelen die Curaçao moeten hervormen.

Volgens Rhuggenaaths is er sprake van een uiterst belangrijk moment voor Curaçao. Hij noemt het een kruispunt, ‘van waaruit we ons land opnieuw kunnen ontwikkelen’. Volgens hem is Curaçao nog in onderhandeling met Nederland.

Maar er is inmiddels een akkoord gesloten waarmee kan worden geïnvesteerd in de economie, de sociale ontwikkeling van Curaçao, een betere gezondheidszorg, een beter functionerend belastingstelsel en ook een verhoging van de efficiëntie van de publieke sector kan worden doorgevoerd. Tegelijkertijd zal er een modernisering van het onderwijs plaatsvinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram