maandag 11 oktober 2021 05:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
6 oktober 2020

Al jaren lang weigert Sint Maarten de problemen rond de Point Blanche gevangenis serieus aan te pakken. Dat zegt Tweede Kamerlid voor de CDA Chris van Dam. Het is tijd dat Nederland zijn verantwoordelijkheid neemt en zelf een directeur aanstelt die zich moet verantwoorden tegenover de Rijksministerraad.

Anna Richardson, sinds begin dit jaar minister van Justitie, zou wat Van Dam betreft geen verantwoordelijkheid over de gevangenis meer mogen hebben. Van Dam doet zijn uitspraken in een interview met The Daily Herald.

Vandaag bespreekt de Tweede Kamer de begroting van Koninkrijksrelaties 2021. Van Dam heeft aangekondigd dat hij zijn voorstel tijdens die behandeling gaat doen. Volgens de CDA-er is de toestand van de gevangenis onacceptabel en lukt het Sint Maarten al jaren niet om daadwerkelijk iets te veranderen. Daarom wil hij dat Nederland een directeur benoemd.

Chris van Dam kwam al eerder met moties over de gevangenis. Eind mei van dit jaar is een motie van hem aangenomen waarin wordt gesteld dat Sint Maarten alleen nog maar coronahulp krijgt als het de situatie van Point Blanche aanpakt. Alle partijen stemden voor, behalve de PVV en 50Plus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram