dinsdag 4 oktober 2022 14:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 oktober 2020

In een vergadering van de centrale commissie van het parlement wordt vandaag gesproken over een nieuwe wet die het welzijn van dieren moet beschermen. De wet is een initiatief van politieke partij MAN. Volgens de partij is er een breed draagvlak voor de wet onder de bevolking. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

Het brede draagvlak blijkt volgens de partij onder meer uit de grote hoeveelheid stichtingen en burgers die dag in, dag uit hun vrije tijd en hun eigen geld besteden aan het verbeteren van het welzijn voor dieren. De partij ziet echter dat er ook nog vaak sprake is van dierenleed op het eiland. Met de wet moet daar beter tegen kunnen worden opgetreden.

Eerder zette de Raad van Advies vraagtekens bij de financiering hiervan. Tijdens de behandeling in de centrale commissie moet hier duidelijkheid over komen.

Beeld: Animals Today
-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram