vrijdag 2 juni 2023 14:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 oktober 2020

Mensen met psychische klachten moeten geduld hebben om behandeld te kunnen worden. De wachttijd voor een afspraak met een psycholoog is opgelopen tot wel drie maanden. Jihan Elhage, voorzitter van PsyCur, zegt tegen de Amigoe dat psychologen door de Covid-19 crisis een toename in hulpvragen merken.

De psychologen zien naast angstklachten over de crisis ook een toename van stress, vanwege bijvoorbeeld korting op arbeidsuren en dus minder salaris. Niet alleen volwassenen maken zich zorgen, ook kinderen worden getroffen. "Ze zijn bang om naar school te gaan, omdat ze denken dat ze ondanks de social distance-maatregelen toch besmet raken, aldus Elhage tegen de Amigoe.

Ook burn-out klachten nemen toe omdat mensen harder gaan werken om hun baan niet kwijt te raken. Deze klachten kunnen weer leiden tot een toename van huiselijk geweld en van depressieve klachten.

-- Advertentie --

One comment on “Psychische klachten pas over drie maanden behandeld”

  1. Dit is niet waar voor alle psychologen. Misschien deels waar voor de psychologen die SVB medewerkende zijn. Lang niet alle psychologen op het eiland, mogen svb mederwerkende worden. De SVB psychologen hebben een plafond van inkomen bij de SVB. Dus in oktober hebben de meeste psychologen die svb medewerkende zijn hun plafond bereikt voor svb klanten. Klanten die elders verzekerd zijn of voor eigen rekening gaan krijgen wel direct een afspraak bij alle psychologen ook de Svb psychologen. Het is de discriminatie van wie wel en wie niet SVB psycholoog mag zijn dat er een zogenaamde wachtlijst van 3 maanden bestaat voor klanten met psychische klachten. Wanneer de markt open gaat dat alle psychologen svb klanten mogen ontvangen zal dit over zijn. Daarna zal SVB moeten kijken of het jaar verdien plafond wat ze hebben ingesteld realistisch is voor onze curacaose markt in covid tijd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram