zaterdag 27 november 2021 14:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
1 oktober 2020

Mensen die samenscholen vormen het grootste probleem in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus. Ronny Cornelis van het Multi Disciplinaire team merkt wel een gedragsverandering bij mensen.

Cornelis voerde afgelopen weken in samenwerking met politie, douane en MEO controles uit op de sluitingstijden en de maatregelen van de overheid waaronder social distancing en hygiëne bij horecagelegenheden.

"Mensen moeten zich realiseren dat als ze zich niet aan de maatregel houden, de kans op een 'lockdown' of 'shelter in place' groter wordt. In het begin kregen we negatieve reacties, maar momenteel zien we dat mensen steeds beter op de hoogte zijn en beter gehoorzamen", aldus Cornelis.

Nu.cw sprak met Cornelis over de controles die zijn team 's avonds uitvoert.

2 comments on “Interview | Ronny Cornelis: samenscholing grootste probleem”

  1. Als mensen die positief getest zijn een tijdje in leegstaande hotels e.d. in isolement kunnen gaan zitten dan is er minder kans dat huisgenoten ook worden besmet en bij levende en niet levende muziek het geluidvolume minder hard zetten dan hoeft er niemand te gaan staan schreeuwen om verstaanbaar te zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram