woensdag 13 oktober 2021 13:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
28 september 2020

Bij een eventueel referendum krijgt de huidige ‘autonome status’ van Curaçao nog steeds de meeste steun, maar in vergelijking met het referendum van 2005 verliest het veel terrein. De roep om een ‘directe band met Nederland’ wordt sterker. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Kenniscentrum Curaçao/University of Curaçao in opdracht van ochtendkranten Extra en Antilliaans Dagblad.

De meerderheid van de bevolking is vóór een nieuw referendum over de toekomstige staatkundige structuur, concluderen de onderzoekers op basis van de uitkomsten.

Vijftien jaar geleden koos ruim twee derde, 68 procent, van het Curaçaose electoraat voor optie A (zelfstandig Land binnen het Koninkrijk). Optie D (integraal onderdeel van Nederland) kreeg toen 23 procent. Nu is dat 45 tegen 37 procent.

Meer dan de helft van de respondenten (56 procent) vindt dat Curaçao moet blijven onderhandelen met Nederland over steun. 22 procent zegt dat Curaçao de voorwaarden moet accepteren en 13 procent juist absoluut niet. 10 procent zegt geen mening te hebben.

Beeld: Archief (Antilliaans Daglad)

One comment on “Roep om directe band met Nederland steeds sterker”

  1. Curacao wordt beroofd en geplunderd door dezelfde entiteiten die nu schreeuwen om bij NL aan te sluiten. Met Bonaire gaat het ook niet goed, die zijn nu al 10 jaar bezig met het vastleggen van gelijke rechten. Dus kijk maar uit voor wat je lief hebt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram