woensdag 6 juli 2022 18:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 september 2020

De Begrotingskamer wordt nu al door de regering ingesteld naast het College financieel toezicht (Cft). Dat gebeurt zonder de Landsverordening Begrotingskamer in de Staatsregeling te verankeren. De regering heeft de landsverordening al aan de Staten aangeboden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Begrotingskamer de taken van het Cft zou overnemen.

De regering zegt het belangrijk te vinden nu al een Begrotingskamer in te stellen ‘in het belang van gezonde overheidsfinanciën’. De Begrotingskamer komt niet alleen naast het Cft, maar ook naast de Algemene Rekenkamer Curaçao, de Raad van Advies (RvA), de Sociaal-Economische Raad (SER) en Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab). Al deze organen staan de regering bij in het begrotingsproces.

Het wordt volgens het Antilliaans Dagblad een ‘gewoon’ adviesorgaan en geen Hoog College van Staat. Het doel is wel om de Begrotingskamer uiteindelijk in de Staatsregeling te verankeren. De Begrotingskamer zou de functie van het College financieel toezicht (Cft) moeten overnemen.

De minister van Financiën, Kenneth Gijsbertha (MAN), geeft in zijn Memorie van Antwoord op gestelde Statenvragen geen antwoord op de vraag wat dan de toegevoegde waarde is van de Begrotingskamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram