woensdag 6 juli 2022 19:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 september 2020

De overheid werkt aan een nieuw nationaal kinderfeest. Dat moet rond de internationale Dag van het Kind, op 20 november, georganiseerd gaan worden. De regering besloot eerder al het Sinterklaasfeest niet meer te subsidiëren en zegt nu besloten te hebben geen sinterklaasintocht meer te organiseren.

Curaçao stopt met de subsidie omdat de overheid niet bij wil dragen aan evenementen ‘die gevoelens van onderdrukking en racisme oproepen’. In een verklaring zegt de regering dat de sinterklaasviering, in zijn huidige vorm, een feest ‘met discriminerende aspecten voor gekleurde mensen en mensen van Afrikaanse afkomst’ is.

Er is al jaren kritiek op de sinterklaasintocht op het eiland. Regelmatig leidde dat tot protesten tegen Zwarte Piet. Vorig jaar werden de demonstraties opnieuw aangewakkerd door de Nederlandse actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Toch werd de sinterklaasintocht altijd druk bezocht door kinderen en ouders van alle kleuren.

De overheid heeft nu dus plannen om een nationaal kinderfeest te organiseren, maar weet nog niet hoe het feest er precies uit gaat zien. "De Curaçaose overheid gelooft in een nieuwe ontwikkeling en pleit ervoor om samen met de gehele gemeenschap te slagen in de concretisering van een nieuw concept dat een nationale jeugdviering voor onze kinderen van Curaçao zal worden", aldus de verklaring.

One comment on “Overheid wil nationaal feest in plaats van Sinterklaasfeest”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram