dinsdag 4 oktober 2022 18:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 september 2020

Volg ons liveblog met de Nederlandse vertaling van de Relato di Dia, het Verslag van de Dag. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth zal het onder meer gaan hebben over de vijf nieuwe besmettingenen en over andere actuele ontwikkelingen rondom Covid-19.

De Relato di Dia begint om half 12 en de Nederlandse vertaling is live te volgen via dit Liveblog.

We vertalen van minuut tot minuut, dus ververs je browser regelmatig voor de laatste updates. Het laatste nieuws vind je bovenaan.

 • Tot zover de Relato di Dia. Dank voor je aandacht en graag tot een volgend Liveblog op nu.cw.
 • De overheid komt binnenkort met meer informatie.
 • Ook in het restaurant zelf moet met social distancing rekening worden gehouden. Tussen de tafels moet twee meter afstand worden gehouden. Ook de hygiéneregels goed naleven.
 • Isenia heeft het net als Gerstenbluth over registratie bij restaurants. Iedereen die komt eten moet naam en telefoonnummer achterlaten. In het geval dat iemand positief is geweest in het restaurant, dan is het makkelijker te achterhalen wie er in het restaurant was. De privacy moet wel gegarandeerd worden.
 • Middels afbeeldingen wordt het risico uitgelegd. Draagt iedereen een mondkapje dan is het ricico van besmetting laag.
 • De overheid raadt aan om een mondkapje te dragen. Het is niet verplicht. Isenia legt goed gebruik van het mondkapje uit. Een mondkapje verlaagt het risico van de overdracht van Covid-19.
 • De regering wil geen maatregelen nemen tegen truk di pan en daarom is het belangrijk dat eigenaren naar de infosessie komen. Verschillende experts zullen aanwezig zijn.
 • Maharo Isenia, directeur van de afdeling communicatie van de overheid, vertelt over een informatiesessie die gehouden wordt voor eigenaren van de truk di pan.
 • De ontwikkeling van corona op ons eiland hangt vooral van mensen zelf af. Hou je aan de maatregelen!
 • Er wordt gevraagd naar de registratie bij restaurants. Je naam en telefoonnummer geven is bedoeld voor contacttracing. Dat maakt de contacttracing makkelijker. Wordt niet boos, het is bedoeld om mensen te beschermen.
 • Er is geen vast aantal dagen voor herstel van corona. Zwakkeren en ouderen lopen meer risico om ernstig ziek te worden. Jongeren lopen minder risico, maar kunnen wel ziek worden. Het hangt sterk af van je gestel. Ongeveer de helft van mensen die besmet zijn, hebben geen verschijnselen. Ze voelen zich dus niet ziek.
 • Gerstenbluth neemt de maatregelen kort door. Agglomeratie moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Ben je binnen zonder ventilatie en zijn veel mensen dicht op elkaar, draag dan een mondkapje. Bij hard praten of niesen of hoesten is de kans op besmetting groot.
 • De meerderheid van de besmettingen kunnen in verband worden gebracht met andere coronagevallen. Gerstenbluth is daar blij mee. Het aantal gevallen neemt toe, maar door mensen te isoleren dammen we verspreiding in. Voorlopig is het niet nodig meer maatregelen te nemen.
 • Bij het opnenen van meer grenzen, zullen de besmettingen weer toenemen. De balans moet daarin gezocht wordt. De meningen over het al dan niet openen zijn verdeeld. Mensen moeten ook gewoon hun leven kunnen leiden en de gemeenschap moet beschermd worden tegen verspreiding.
 • Van één besmet persoon is de bron nog niet achterhaald. 58 actieve besmettingen op dit moment. In totaal 107 besmettingen.
 • Gisteren zijn 80 mensen getest. Het aantal geteste personen neemt toe, vertelt Gerstenbluth. Dit om mensen eerder te isoleren en verspreiding te voorkomen. Er zijn 5 positieve testresultaten en 3 daarvan zaten al quarantaine.
 • We zijn in afwachting van het Verslag van de Dag.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram