zaterdag 27 november 2021 17:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
31 augustus 2020

Curaçao Restaurant Association (CRA) is blij dat de restaurants voorlopig open kunnen blijven. De regering maakte eind vorige week bekend dat de maatregelen voor restaurants aangeschept worden. CRA zegt tegen NU.cw te verwachten dat het lastig zal worden voor restauranthouders om zich aan de regels te houden en hoopt dan ook op begrip van de autoriteiten.

De regering maakte afgelopen vrijdag bekend dat bij restaurants maximaal 50 gasten tegelijk naar binnen mogen. Net als bij supermarkten mogen restaurants de helft van hun capaciteit gebruiken. Bij bars en sneks mogen maximaal 25 bezoekers worden toegelaten.

Egon Sybrandy van CRA zegt dat ieder restaurant zijn best zal doen om zich aan de regels te houden. Hij hoopt dat de autoriteiten bij controles meedenken en dat gekeken wordt naar de goede intenties van restauranthouders. "Bezoekersaantallen lopen terug en we hopen dat mensen zien dat door deze regels veilig uit eten best mogelijk is", aldus Sybrandy.

De regering maakte ook bekend dat gasten in restaurants geregistreerd dienen te worden. De privacy dient wel gewaarborgd te blijven. De CRA heeft sinds vorige week een digitaal gasten-registratie systeem. Door het scannen van een QR-code kunnen bezoekers van een restaurant zich registreren bij aankomst. Hierdoor gaat de registratie sneller en hoeft het restaurant het niet zelf bij te houden. De gegevens worden veilig bewaard en alleen gebruikt indien de overheid ze opvraagt, aldus CRA.

Egon Sybrandy van CRA reageert op de verschepte maatregelen van vorige week:

Beeld: Starcrown

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram