Door: NU.cw
28 augustus 2020

De teststraat van de overheid is sinds gisteren volop in bedrijf. Dat leverde aan het eind van de dag, tot veler opluchting, maar één nieuwe besmetting op. Tijdens de Relato di Dia maakte Epidemioloog Izzy Gerstenbluth vier nieuwe gevallen bekend. De live vertaling in het Nederlands lees je in deze LIVEBLOG.

Het laatste nieuws bovenaan:

 • De Relato di Dia is afgelopen. Dank voor je aandacht. NU.cw is er bij een volgende persconferentie of Verslag van de Dag weer bij.
 • De komende dagen zal de afdeling communicatie alle maatregelen zoals genoemd gaan herhalen. De afdeling Communicatie van de overheid werkt nauw samen met het departement van Gerstenbluth.
 • De NOW-steun voor augustus geldt voor mensen die meer dan 25 procent omzetverlies hebben. Ook moeten ondernemers al hun aangiftes doen. Eenmanszaken en NOW hebben 1 week om hun aanvraag te doen. Fondodisosten.org kan bezocht worden voor meer informatie.
 • Dan mensen die veel risico lopen. Beperk de bezoeken aan deze groep mensen. 1 Bezoeker per persoon. Het dragen van een mondkapje wordt aangeraden. Thuisactiviteiten moeten ook aan de hygienemaatregelen voldoen. Social distancing geldt ook voor bijeenkomsten bij mensen thuis.
 • Op de nummers 529 7280/81/83 kunnen mensen melding maken van misstanden voor wat betreft corona.
 • De prijzen van hygienische producten worden gecontroleerd. Mensen die grote prijsverhogingen waarnemen kunnen whatsappen met 511 144. De overheid heeft een lijst met maximumprijzen.
 • Optredens met publiek zijn niet toegestaan. Indien mensen dit constateren, dan graag de politie bellen op 917. Ook mensen die in de buurt van een snek gaan staan en agglomereren mogen dit niet.
 • Alle horecagelegenheden, kappers, schoonheidssalons, pedicures, etc. moeten een namenregister bijhouden, Naam en telefoonnummer moeten ingevuld worden.
 • Snek- en bareigenaren hebben ook een informatiesessie gehad met de overheid. Dit zijn de regels: Niet meer dan 25 mensen zijn toegestaan. In restaurants geldt ook het principe van 50 procent van de capaciteit. De regels van hygiene dienen in bars, sneks en restaurants worden opgevolgd.
 • Kinderen onder de 16 mogen ook mee boodschappen doen. Er mogen maximaal 250 klanten een supermarkt in en maximaal de helft van de winkel mag gevuld zij met klanten. Dus 50 procent van de capaciteit is toegestaan in een winkel. De winkels zijn geen plekken om te socializen.
 • Hoe meer we onze best doen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hoe beter.
 • Gisteren was er een meeting met supermarkteigenaren en Gerstenbluth. Ook Lesley Fer, Imro Zwerwer en Ronny Cornelis waren aanwezig. De maatregelen werden besproken. De nieuwe regels voor supermarkten, en toko's: gebruik van handsanitizer is verplicht, winkelwagentjes moeten gedesinfecteerd worden, het is verplicht met een winkelwagentje de winkel in te gaan, er moeten strepen op de vloer worden aangebracht om afstand te houden, vanaf vandaag mogen 2 mensen per huishouden boodschappen doen, er mag niet gegeten of gedronken worden bij toko's, minimarkets en supermarkten. Gebruik van bankpas gaat volgens een bepaald protocol.
 • Isenia vertelt over de webinar van afgelopen woensdag met schoolbesturen en directeuren van onderwijsinstellingen. Ook premier Rhuggenaath was daarbij aanwezig. Er werd tijdens de webinar gesproken over de nieuwe protocollen.
 • Het feit dat er besmettingen plaats vinden zonder dat duidelijk is waar die vandaan komen, geeft aanleiding om door te gaan met testen. We hebben de verplichting om ouderen en anderen dichtbij ons te beschermen. Hou afstand en doe een mondkapje op! Als ouderen en mensen met een verminderde weerstand ziek worden, is de kans groot dat ze naar het ziekenhuis moeten.
 • Epidemioloog Izzy Gerstenbluth en Maharo Isenia van de afdeling Communicatie zijn aanwezig. Gerstenbluth opent de persconferentie met de mededeling dat er vier besmettingen bij zijn gekomen. Eén van de besmettingen is gerelateerd met bestaande besmettingen. Er zijn nu 21 actieve gevallen aangezien 1 patient genezen is verklaard. Detecteren, isoleren en contactracing zijn de sleutelwoorden. Er wordt doorgegaan met testen.
 • We zijn in afwachting van de Relato di Dia.
 • Het Verslag van de Dag begint om half 12.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram