dinsdag 30 mei 2023 22:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 augustus 2020

Het salaris van Statenlid Curtley Obispo PAR) wordt, op zijn eigen verzoek, naar beneden bijgesteld. Dat heeft minister Kenneth Gijsbertha Obispo (MAN) toegezegd. Dat gebeurde gisteren tijdens de eerste behandeling van de suppletoire begroting 2020.

De verontwaardiging was de afgelopen dagen groot nadat de regering het bruto salaris van ministers en Statenleden had verhoogd. Per saldo gaan ze er niet op vooruit, maar desalniettemin was de ophef groot. Een besluit uit 2006 zegt dat ministers en parlementariërs 25 procent meer moeten verdienen dan het hoogste salaris binnen het ambtenarenapparaat.

Volgens Statenlid Giselle Mc William (MAN) betekent de toezegging van Gijsbertha dat het salaris van alle Statenleden per 1 september gecorrigeerd moet worden., aangezien het besluit van 29 juni in de Staten voor alle Statenleden gold.

Beeld:
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram