maandag 5 december 2022 07:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 augustus 2020

Guus Hiddink is per 1 september de nieuwe bondscoach van Curaçao. De 73-jarige Hiddink tekent een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar. De belangrijkste opdracht die Hiddink meekrijgt is het professionaliseren van de organisatie rond de nationale ploeg. Hedwiges Maduro krijgt een rol als adviseur van de voetbalbond van Curaçao.

Hiddink laat weten: "Het ligt misschien niet voor de hand, maar het was moeilijk om 'nee' te zeggen. Curaçao heeft de laatste jaren goede stappen gemaakt en ik wil de spelers en staf graag helpen nog een treetje hoger te komen op de internationale ladder." 

Hiddink was tot vorig jaar werkzaam in China als coach van de Olympische ploeg. Eerder vierde Hiddink grote successen met onder meer de nationale ploegen van Zuid-Korea en Rusland. Ook zijn eerste periode als bondscoach van het Nederlands elftal was succesvol. Hij bereikte tijdens het WK van 1998 met Oranje de halve finale, waarin Brazilië na strafschoppen te sterk bleek. Daarnaast won Hiddink als clubtrainer prijzen met PSV (Europa Cup I, viermaal landskampioen en viermaal winnaar KNVB Beker), Real Madrid (wereldbeker voor clubteams) en Chelsea FC (FA Cup).

Beeld: Fox Sports
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram