dinsdag 16 augustus 2022 02:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 augustus 2020

Op Aruba lijkt de curve van het aantal coronabesmetting naar beneden te gaan. Gisteren zijn 54 nieuwe besmetting vastgesteld waarmee het totaal aantal actieve besmettingen op 446 staat. Daarvan zijn 11 toerist en de rest lokaal.

De stijging lijkt daarmee af te nemen aangezien er vorige week op sommige dagen meer dan 100 besmettingen bijkwamen.

Minister-president Evelyn Wever-Croes zegt dat de overheid een agressieve strategie hanteert waardoor straten zo goed als leeg zijn en de regels goed worden opgevolgd. Ze verwacht op deze manier het virus te verslaan.

Afgelopen zaterdag liet Wever-Croes weten dat haar zoon ook besmet is met het virus. Ze zegt weinig contact met hem te hebben gehad om overdracht van een eventueel virus te voorkomen. Het lijkt erop dat de premier niet besmet is.

De bezoekregeling in het Arubaanse ziekenhuis is aangescherpt. Per patiënt is 1 bezoeker per dag voor maximaal één uur toegestaan.

 Uitgaansgelegenheden zijn op het eiland tot nader order gesloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram