dinsdag 16 augustus 2022 03:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
8 augustus 2020

Na de aanscherping van het reisadvies naar Aruba van code geel naar code oranje haalt TUI Nederland 526 reizigers terug van het eiland. Niet-noodzakelijke reizen naar Aruba worden wegens het snel stijgende aantal Covid-19-besmettingen op het eiland afgeraden. Volgens de reisorganisatie worden alleen reizigers die een vliegticket hebben geboekt gerepatrieerd. Reizigers die een pakketreis hebben geboekt kunnen voorlopig op het eiland blijven.

TUI zegt dat de eerste reizigers zondag teruggaan met een regulier geplande vlucht. Die vertrekt zondag uit Aruba en landt maandagochtend rond 10.30 uur op Schiphol. Ook op dinsdag keren toeristen met een reguliere vlucht terug naar Nederland. TUI zet woensdag een extra repatriëringsvlucht in.

Op Aruba zijn vandaag 113 en vrijdag 133 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daardoor kwam het aantal actieve besmettingen op het eiland met ongeveer 100.000 inwoners op 293, bijna allemaal in de afgelopen vijf dagen vastgesteld.

Wie uit Aruba terugkeert in Nederland krijgt het dringende advies veertien dagen in thuisquarantaine te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram